Fahéjas kalács

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Fahéjas kalács

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 400 g sima liszt
  • 250 ml tej
  • 25 g élesztő
  • 1 ek kristálycukor
  • 50 g vaj
  • 1 tojás
  • 1 tk só

A töltelékhez:

  • 70 g vaj
  • 80 g kristálycukor
  • 2 ek őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A lisztet átszitáljuk és hozzáadjuk a sót, tojást. Az élesztőt, cukrot és a langyos tejet összekeverjük és felfutattjuk. A vajat felolvasztjuk.

A kész kovászt és az olvasztott vajat hozzáadjuk a liszthez, és sima tésztává dagasztjuk. Kb. 40 percet letakarva hagyjuk a duplájára kelni.

Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrokat és az őrölt fahéjat. Alaposan átkeverjük. A töltelékből egy keveset félre teszünk.

A megkelt tésztát olajozott felületen kisodorjuk. Megkenjük a töltelékkel és 6 egyenlő csíkra vágjuk.

A csíkokat egymásra helyezzük és 7×7 cm kockákra vágjuk. Olajjal kikent püspökkenyér formába rakjuk felállítva és a félretett töltelékkel megkenjük a tetejét.

Előmelegített sütőben 175°C megsütjük kb. 30 perc alatt