Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Egyszerű kenyérlángos recept

Egyszerű kenyérlángos
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dl kézmeleg víz
    • 1 csomag porélesztő
    • 1 tk só
    • 1 kk cukor
    • 1 ek olaj

    Feltétnek:

    • 15 dkg kockázott bacon
    • 1 csomag újhagyma
    • 1 duci gerezd fokhagyma
    • 3-4 dl tejföl
    • 15 dkg sajt

    Elkészítése:

    A lisztet tálba mérjük, rászórjuk az élesztőt, sót, cukrot, hozzákanalazzuk az olajat, majd fokozatosan adagoljuk a vizet, miközben elkezdjük összedolgozni a tésztát.

    Ha úgy érezzük, nem kell bele az összes víz, nem baj, ha pár korty kimarad. Ez függ a liszt minőségétől is

    Ha már rugalmas, egynemű a tésztánk, akkor gombóccá formáljuk, letakarjuk. Fél órán át pihentetjük, kelesztjük. Addig összevagdaljuk a hagymát, lereszeljük a sajtot.

    A tejfölbe belepréseljük a fokhagymát, picit megsózzuk. Ha megkelt a tészta, akkor olajozott tepsibe nyomkodjuk kézzel.

    Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rászórjuk a hagymát, bacont, végül a reszelt sajtot. Előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre.

    Ha a tészta széle picit színt kap, és a sajt is ráolvadt, készen van.

    A maradék tejföllel megcsepegtetve kínáljuk.

    Tipp:

    Dúsítható néhány szelet paradicsommal, és nem csak a bacon, de házi füstöltszalonna is ízletessé teszi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá