Egyszerű kenyérlángos recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dl kézmeleg víz
- 1 csomag porélesztő
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 1 ek olaj
Feltétnek:
- 15 dkg kockázott bacon
- 1 csomag újhagyma
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 3-4 dl tejföl
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
A lisztet tálba mérjük, rászórjuk az élesztőt, sót, cukrot, hozzákanalazzuk az olajat, majd fokozatosan adagoljuk a vizet, miközben elkezdjük összedolgozni a tésztát.
Ha úgy érezzük, nem kell bele az összes víz, nem baj, ha pár korty kimarad. Ez függ a liszt minőségétől is
Ha már rugalmas, egynemű a tésztánk, akkor gombóccá formáljuk, letakarjuk. Fél órán át pihentetjük, kelesztjük. Addig összevagdaljuk a hagymát, lereszeljük a sajtot.
A tejfölbe belepréseljük a fokhagymát, picit megsózzuk. Ha megkelt a tészta, akkor olajozott tepsibe nyomkodjuk kézzel.
Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rászórjuk a hagymát, bacont, végül a reszelt sajtot. Előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre.
Ha a tészta széle picit színt kap, és a sajt is ráolvadt, készen van.
A maradék tejföllel megcsepegtetve kínáljuk.
Tipp:
Dúsítható néhány szelet paradicsommal, és nem csak a bacon, de házi füstöltszalonna is ízletessé teszi.