Egyszerű kenyérlángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dl kézmeleg víz
- 1 csomag porélesztő
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- 1 ek olaj
Feltétnek:
- 15 dkg kockázott bacon
- 1 csomag újhagyma
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 3-4 dl tejföl
- 15 dkg sajt
Elkészítése:
A lisztet tálba mérjük, rászórjuk az élesztőt, sót, cukrot, hozzákanalazzuk az olajat, majd fokozatosan adagoljuk a vizet, miközben elkezdjük összedolgozni a tésztát.
Ha úgy érezzük, nem kell bele az összes víz, nem baj, ha pár korty kimarad. Ez függ a liszt minőségétől is
Ha már rugalmas, egynemű a tésztánk, akkor gombóccá formáljuk, letakarjuk. Fél órán át pihentetjük, kelesztjük. Addig összevagdaljuk a hagymát, lereszeljük a sajtot.
A tejfölbe belepréseljük a fokhagymát, picit megsózzuk. Ha megkelt a tészta, akkor olajozott tepsibe nyomkodjuk kézzel.
Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rászórjuk a hagymát, bacont, végül a reszelt sajtot. Előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre.
Ha a tészta széle picit színt kap, és a sajt is ráolvadt, készen van.
A maradék tejföllel megcsepegtetve kínáljuk.
Tipp:
Dúsítható néhány szelet paradicsommal, és nem csak a bacon, de házi füstöltszalonna is ízletessé teszi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »