Hozzávalók:
Feltétnek:
Elkészítése:
A lisztet tálba mérjük, rászórjuk az élesztőt, sót, cukrot, hozzákanalazzuk az olajat, majd fokozatosan adagoljuk a vizet, miközben elkezdjük összedolgozni a tésztát.
Ha úgy érezzük, nem kell bele az összes víz, nem baj, ha pár korty kimarad. Ez függ a liszt minőségétől is
Ha már rugalmas, egynemű a tésztánk, akkor gombóccá formáljuk, letakarjuk. Fél órán át pihentetjük, kelesztjük. Addig összevagdaljuk a hagymát, lereszeljük a sajtot.
A tejfölbe belepréseljük a fokhagymát, picit megsózzuk. Ha megkelt a tészta, akkor olajozott tepsibe nyomkodjuk kézzel.
Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rászórjuk a hagymát, bacont, végül a reszelt sajtot. Előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre.
Ha a tészta széle picit színt kap, és a sajt is ráolvadt, készen van.
A maradék tejföllel megcsepegtetve kínáljuk.
Dúsítható néhány szelet paradicsommal, és nem csak a bacon, de házi füstöltszalonna is ízletessé teszi.