Egyszerű kenyérlángos

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl kézmeleg víz
  • 1 csomag porélesztő
  • 1 tk só
  • 1 kk cukor
  • 1 ek olaj

Feltétnek:

  • 15 dkg kockázott bacon
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 3-4 dl tejföl
  • 15 dkg sajt

Elkészítése:

A lisztet tálba mérjük, rászórjuk az élesztőt, sót, cukrot, hozzákanalazzuk az olajat, majd fokozatosan adagoljuk a vizet, miközben elkezdjük összedolgozni a tésztát.

Ha úgy érezzük, nem kell bele az összes víz, nem baj, ha pár korty kimarad. Ez függ a liszt minőségétől is

Ha már rugalmas, egynemű a tésztánk, akkor gombóccá formáljuk, letakarjuk. Fél órán át pihentetjük, kelesztjük. Addig összevagdaljuk a hagymát, lereszeljük a sajtot.

A tejfölbe belepréseljük a fokhagymát, picit megsózzuk. Ha megkelt a tészta, akkor olajozott tepsibe nyomkodjuk kézzel.

Megkenjük a fokhagymás tejföllel, rászórjuk a hagymát, bacont, végül a reszelt sajtot. Előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre.

Ha a tészta széle picit színt kap, és a sajt is ráolvadt, készen van.

A maradék tejföllel megcsepegtetve kínáljuk.

Tipp:

Dúsítható néhány szelet paradicsommal, és nem csak a bacon, de házi füstöltszalonna is ízletessé teszi.