Grízes, vagy darás tészta recept

Hozzávalók:
- 50 dkg széles metélt
- 2 púpost ek zsír
- 2 dl gríz (dara)
- só
- baracklekvár
- porcukor
Elkészítése:
A vizet feltesszük forrni, majd amíg felforr addig 1 ek zsíron aranybarnára pirítjuk a grízt, majd egy pohárnyi hideg vízzel felöntjük, vigyázva, hogy a gőz ne csapjon fel.
Hozzáadunk egy csipet sót, majd a vizet elfőzzük róla.
A száraz tésztát beletesszük a forrásban lévő vízbe, majd kifőzzük és leszűrjük. A grízre szedjük és összekeverjük.
A tetejére rakunk 1 ek zsírt és elkeverjük benne, így a tészta kellemesen “selymes” lesz.
Barack lekvárral és porcukorral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »