Grízes, vagy darás tészta recept
Hozzávalók:
- 50 dkg széles metélt
- 2 púpost ek zsír
- 2 dl gríz (dara)
- só
- baracklekvár
- porcukor
Elkészítése:
A vizet feltesszük forrni, majd amíg felforr addig 1 ek zsíron aranybarnára pirítjuk a grízt, majd egy pohárnyi hideg vízzel felöntjük, vigyázva, hogy a gőz ne csapjon fel.
Hozzáadunk egy csipet sót, majd a vizet elfőzzük róla.
A száraz tésztát beletesszük a forrásban lévő vízbe, majd kifőzzük és leszűrjük. A grízre szedjük és összekeverjük.
A tetejére rakunk 1 ek zsírt és elkeverjük benne, így a tészta kellemesen “selymes” lesz.
Barack lekvárral és porcukorral tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »









