Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édes, tejmentes nudli recept

Édes, tejmentes nudli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A nudlihoz:

    • 25 dkg burgonya
    • 10-12 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • fél csapott evőkanál búzadara
    • liszt a szóráshoz

    Az édes-totus feltéthez:

    • 30 dkg totu (ebből 5 dkg krémesre keverve)
    • 5-6 dkg vaniliás xilit vagy eritit
    • fél citom héja és leve

    Elkészítése:

    A burgonyát vagy héjában főzzük meg és aztán hámozzuk, vagy meghámozzuk felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.

    A főtt, kihűlt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojást, a sót, a búzadarát és a lisztet a burgonyától függően és összegyúrjuk. Kissé ragacsos tésztát kell kapjunk.

    Ezután lisztezett deszkán vékony, kisujjnyi vastagságú rudakat sodrunk a tésztából és kb 3 cm-es egyforma darabokra vágjuk.

    Kissé megsodorjuk a darabkákat, majd lobogó, sós vízben kifőzzük. Ha feljönnek a nudlik a víz tetejére már ki is szedhető.

    A feltét hozzávalóit összekeverjük, majd a meleg nudlihoz keverjük. Azonnal vagy kihűtve is tálalható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá