Édes, tejmentes nudli recept
Hozzávalók:
A nudlihoz:
- 25 dkg burgonya
- 10-12 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - csipet só
- fél csapott evőkanál búzadara
- liszt a szóráshoz
Az édes-totus feltéthez:
- 30 dkg totu (ebből 5 dkg krémesre keverve)
- 5-6 dkg vaniliás xilit vagy eritit
- fél citom héja és leve
Elkészítése:
A burgonyát vagy héjában főzzük meg és aztán hámozzuk, vagy meghámozzuk felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.
A főtt, kihűlt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojást, a sót, a búzadarát és a lisztet a burgonyától függően és összegyúrjuk. Kissé ragacsos tésztát kell kapjunk.
Ezután lisztezett deszkán vékony, kisujjnyi vastagságú rudakat sodrunk a tésztából és kb 3 cm-es egyforma darabokra vágjuk.
Kissé megsodorjuk a darabkákat, majd lobogó, sós vízben kifőzzük. Ha feljönnek a nudlik a víz tetejére már ki is szedhető.
A feltét hozzávalóit összekeverjük, majd a meleg nudlihoz keverjük. Azonnal vagy kihűtve is tálalható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










