Édes, tejmentes nudli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Édes, tejmentes nudli

Hozzávalók:
A nudlihoz:

  • 25 dkg burgonya
  • 10-12 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • csipet só
  • fél csapott evőkanál búzadara
  • liszt a szóráshoz

Az édes-totus feltéthez:

  • 30 dkg totu (ebből 5 dkg krémesre keverve)
  • 5-6 dkg vaniliás xilit vagy eritit
  • fél citom héja és leve

Elkészítése:

A burgonyát vagy héjában főzzük meg és aztán hámozzuk, vagy meghámozzuk felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.

A főtt, kihűlt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojást, a sót, a búzadarát és a lisztet a burgonyától függően és összegyúrjuk. Kissé ragacsos tésztát kell kapjunk.

Ezután lisztezett deszkán vékony, kisujjnyi vastagságú rudakat sodrunk a tésztából és kb 3 cm-es egyforma darabokra vágjuk.

Kissé megsodorjuk a darabkákat, majd lobogó, sós vízben kifőzzük. Ha feljönnek a nudlik a víz tetejére már ki is szedhető.

A feltét hozzávalóit összekeverjük, majd a meleg nudlihoz keverjük. Azonnal vagy kihűtve is tálalható.