Édes tejbegríz galuska recept

Hozzávalók:
Galuskához:
- 5 dl tej
- 5 ek búzadara
- 2 ek porcukor
- 6 ek zsemlemorzsa
- 2 dkg vaj
Öntethez:
- 2 dl tejföl
- 1 ek porcukor
Elkészítése:
A tejet felteszem melgedni és még hidegen hozzáadom a búzadarát, 1 ek porcukorral ízesítem. Folytonos, lassú keverés mellett sűrű tejbegrízt főzök. Félreteszem és langyosra hűtöm.
Kb 2 dkg vajat (szigorúan vaj, nem olaj!) felhevítek egy magasabb falú serpenyőben. A forró vajra ráteszem a zsemlemorzsát és folyamatos keverés mellett aranyszínűre pirítom. A gyönyörűen megpirult morzsát megszórom 1 ek porcukorral és elkeverem.
Egy evőkanállal galuskákat szaggatok rá a langyos, sűrű grízből, amiket alaposan beleforgatok.
Ha valaki szeretne inkább gombócokat formálni belőle, bátran megteheti, én valahogy ezeket az amorf galuskákat részesítem inkább előnyben.
Az öntethez a tejfölt elkeverem a porcukorral, ezzel díszítve tálalom a galuskákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »