Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós bundában sült padlizsán recept

Diós bundában sült padlizsán
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 főre:

    • 1 nagyobb padlizsán
    • 20 dkg dióbél
    • 2 szikkadt zsemle
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • só, bors
    • olaj a sütéshez
    • 10 dkg spagetti
    • 2 ek reszelt parmezán
    • 1 adag rukkolapesto
    • 8 db aszalt paradicsom
    • 15 dkg feta
    • 25 dkg mascarpone
    • vaj a forma kikenéséhez

    A pestohoz:

    • 1 kis csokor petrezselyem
    • 1 nagy marék rukkola
    • 1 dl olívaolaj
    • 1 ek reszelt parmezán
    • 2 ek dióbél
    • fél mk só

    Elkészítése:

    Az aszalt paradicsomokat a fetával és a mascarponéval késes robotgépben simára keverjük, kóstolás után megsózzuk, borsozzuk. Fogyasztásig hűtve tároljuk.

    A pestohoz a diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd kihűtjük. A többi hozzávalóval együtt botmixerrel simára keverjük. Sós vízben kifőzzük a spagettit, beleforgatjuk a pestoba, langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a 2 ek parmezánt, két tojás sárgáját, majd ezek kemény habbá vert fehérjét.

    8 muffinformát kivajazunk, elosztjuk bennük a pestos tésztát. 170 fokos sütőbe toljuk, míg a közepe is megsül.

    A dióbelet ledaráljuk, majd a zsemléket késes robotgépbe téve szintén morzsáira őröljük és összekeverjük a dióval. Egy másik tálban felverünk 2 tojást egy csipet sóval, egy harmadikba tesszük a lisztet. A padlizsánt félcentis karikákra vágjuk, megsózzuk, -borsozzuk mindkét oldalukat.

    Bepanírozzuk a szokásos módon, a végén jól rányomkodjuk a diós morzsát. Egy serpenyőben egy centinyi olajat hevítünk, percek alatt kisütjük a padlizsánok mindkét oldalát, majd papírtörlőre szedjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá