Hozzávalók 4 főre:
A pestohoz:
Elkészítése:
Az aszalt paradicsomokat a fetával és a mascarponéval késes robotgépben simára keverjük, kóstolás után megsózzuk, borsozzuk. Fogyasztásig hűtve tároljuk.
A pestohoz a diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd kihűtjük. A többi hozzávalóval együtt botmixerrel simára keverjük. Sós vízben kifőzzük a spagettit, beleforgatjuk a pestoba, langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a 2 ek parmezánt, két tojás sárgáját, majd ezek kemény habbá vert fehérjét.
8 muffinformát kivajazunk, elosztjuk bennük a pestos tésztát. 170 fokos sütőbe toljuk, míg a közepe is megsül.
A dióbelet ledaráljuk, majd a zsemléket késes robotgépbe téve szintén morzsáira őröljük és összekeverjük a dióval. Egy másik tálban felverünk 2 tojást egy csipet sóval, egy harmadikba tesszük a lisztet. A padlizsánt félcentis karikákra vágjuk, megsózzuk, -borsozzuk mindkét oldalukat.
Bepanírozzuk a szokásos módon, a végén jól rányomkodjuk a diós morzsát. Egy serpenyőben egy centinyi olajat hevítünk, percek alatt kisütjük a padlizsánok mindkét oldalát, majd papírtörlőre szedjük.