Diós bundában sült padlizsán

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 nagyobb padlizsán
  • 20 dkg dióbél
  • 2 szikkadt zsemle
  • 4 tojás
  • liszt
  • só, bors
  • olaj a sütéshez
  • 10 dkg spagetti
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 1 adag rukkolapesto
  • 8 db aszalt paradicsom
  • 15 dkg feta
  • 25 dkg mascarpone
  • vaj a forma kikenéséhez

A pestohoz:

  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 nagy marék rukkola
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ek reszelt parmezán
  • 2 ek dióbél
  • fél mk só

Elkészítése:

Az aszalt paradicsomokat a fetával és a mascarponéval késes robotgépben simára keverjük, kóstolás után megsózzuk, borsozzuk. Fogyasztásig hűtve tároljuk.

A pestohoz a diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd kihűtjük. A többi hozzávalóval együtt botmixerrel simára keverjük. Sós vízben kifőzzük a spagettit, beleforgatjuk a pestoba, langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a 2 ek parmezánt, két tojás sárgáját, majd ezek kemény habbá vert fehérjét.

8 muffinformát kivajazunk, elosztjuk bennük a pestos tésztát. 170 fokos sütőbe toljuk, míg a közepe is megsül.

A dióbelet ledaráljuk, majd a zsemléket késes robotgépbe téve szintén morzsáira őröljük és összekeverjük a dióval. Egy másik tálban felverünk 2 tojást egy csipet sóval, egy harmadikba tesszük a lisztet. A padlizsánt félcentis karikákra vágjuk, megsózzuk, -borsozzuk mindkét oldalukat.

Bepanírozzuk a szokásos módon, a végén jól rányomkodjuk a diós morzsát. Egy serpenyőben egy centinyi olajat hevítünk, percek alatt kisütjük a padlizsánok mindkét oldalát, majd papírtörlőre szedjük.