Diétás túrós csusza pörccel recept
Hozzávalók:
- 70 g teljes kiőrlésű durumlisztből készült fodros nagykocka tészta
- 70 g túró
- 1 evőkanál tejföl
- 5 dkg kolozsvári füstölt szalonna felkockázva
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A tésztát forrásban lévő sós vízben 10 percet főzzük és 10 percet állni hagyjuk, majd leszűrjük.
Addig a túrót áttörjük villával és a tejföllel elkeverjük, ízlés szerint sót teszünk bele.
A leszűrt tésztával összekeverjük, majd a kockázott szalonnát zsírjára pirítjuk és tálaláskor frissen, melegen a túros csusza tetejére szórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









