Diétás túrós csusza pörccel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 70 g teljes kiőrlésű durumlisztből készült fodros nagykocka tészta
  • 70 g túró
  • 1 evőkanál tejföl
  • 5 dkg kolozsvári füstölt szalonna felkockázva
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A tésztát forrásban lévő sós vízben 10 percet főzzük és 10 percet állni hagyjuk, majd leszűrjük.

Addig a túrót áttörjük villával és a tejföllel elkeverjük, ízlés szerint sót teszünk bele.

A leszűrt tésztával összekeverjük, majd a kockázott szalonnát zsírjára pirítjuk és tálaláskor frissen, melegen a túros csusza tetejére szórjuk.