Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkehúsos pizza recept

Csirkehúsos pizza
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 1 csomag oregánó
    • 1 csomag fokhagymapor
    • 2 teáskanál só
    • 5 dkg élesztő
    • 1 teáskanál cukor
    • 4,5 dl langyos tej

    Szósz:

    • tejföl
    • fokhagyma
    • kapor

    Feltét:

    • 60 dkg csirkemell
    • ízlés szerint: kukorica, gomba
    • sajt

    Pác:

    • 2 dl étolaj
    • ízlés szerinti mennyiségben fokhagymapor, pirospaprika, vegeta, őrölt bors

    Elkészítése:

    A páchoz egy tálban elkeverjük az étolajat, fokhagymaport, őrölt borsot, pirospaprikát és a vegetát, majd beleforgatjuk az apró kockákra vágott csirkemellet és másfél órára hűtőbe rakjuk.

    Ha letelt a másfél óra, egy serpenyőt felhevítünk, majd beletesszük a lecsepegtetett húst és ügyelve, hogy ne száradjon ki, megpirítjuk. Ha kész, kiszedjük és félretesszük.

    A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük egy kelesztőtálban, belemorzsoljuk az élesztőt, majd a langyos tejet hozzáadva közepesen kemény tésztát dagasztunk belőle, amit 1-1,5 óráig kelesztünk.

    A szószhoz a tejfölt elkeverjük a sóval, kaporral és a zúzott fokhagymával.

    A megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblán kissé átgyúrjuk, majd 3 egyforma részre osztva kinyújtjuk és szilikonpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

    Rákenjük a kapros-fokhagymás tejfölt, majd rászórjuk a húst, gombát, kukoricát, végül pedig a reszelt sajtot.

    200 fokrara előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá