Csirkehúsos pizza

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag oregánó
  • 1 csomag fokhagymapor
  • 2 teáskanál só
  • 5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 4,5 dl langyos tej

Szósz:

  • tejföl
  • fokhagyma
  • kapor

Feltét:

  • 60 dkg csirkemell
  • ízlés szerint: kukorica, gomba
  • sajt

Pác:

  • 2 dl étolaj
  • ízlés szerinti mennyiségben fokhagymapor, pirospaprika, vegeta, őrölt bors

Elkészítése:

A páchoz egy tálban elkeverjük az étolajat, fokhagymaport, őrölt borsot, pirospaprikát és a vegetát, majd beleforgatjuk az apró kockákra vágott csirkemellet és másfél órára hűtőbe rakjuk.

Ha letelt a másfél óra, egy serpenyőt felhevítünk, majd beletesszük a lecsepegtetett húst és ügyelve, hogy ne száradjon ki, megpirítjuk. Ha kész, kiszedjük és félretesszük.

A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük egy kelesztőtálban, belemorzsoljuk az élesztőt, majd a langyos tejet hozzáadva közepesen kemény tésztát dagasztunk belőle, amit 1-1,5 óráig kelesztünk.

A szószhoz a tejfölt elkeverjük a sóval, kaporral és a zúzott fokhagymával.

A megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblán kissé átgyúrjuk, majd 3 egyforma részre osztva kinyújtjuk és szilikonpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

Rákenjük a kapros-fokhagymás tejfölt, majd rászórjuk a húst, gombát, kukoricát, végül pedig a reszelt sajtot.

200 fokrara előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.