Hozzávalók:
Tészta:
Szósz:
Feltét:
Pác:
Elkészítése:
A páchoz egy tálban elkeverjük az étolajat, fokhagymaport, őrölt borsot, pirospaprikát és a vegetát, majd beleforgatjuk az apró kockákra vágott csirkemellet és másfél órára hűtőbe rakjuk.
Ha letelt a másfél óra, egy serpenyőt felhevítünk, majd beletesszük a lecsepegtetett húst és ügyelve, hogy ne száradjon ki, megpirítjuk. Ha kész, kiszedjük és félretesszük.
A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük egy kelesztőtálban, belemorzsoljuk az élesztőt, majd a langyos tejet hozzáadva közepesen kemény tésztát dagasztunk belőle, amit 1-1,5 óráig kelesztünk.
A szószhoz a tejfölt elkeverjük a sóval, kaporral és a zúzott fokhagymával.
A megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblán kissé átgyúrjuk, majd 3 egyforma részre osztva kinyújtjuk és szilikonpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Rákenjük a kapros-fokhagymás tejfölt, majd rászórjuk a húst, gombát, kukoricát, végül pedig a reszelt sajtot.
200 fokrara előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.