Csirkehúsos lángos recept

Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 dl tej
- 15 dkg liszt
- 1 dkg friss élesztő
- csipet cukor
- 1 dl kefír
- 1 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
A sütéshez:
- 4-5 dl étolaj
Elkészítése:
A tejben elkeverjük a fokhagymát.
A csirkemellet felszeleteljük, kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és fokhagymás tejben állni hagyjuk 1-2 órát.
A lángoshoz az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A kefirt a tojással, 1 kávéskanál sóval és a futtatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy sűrű, palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. Ha kell, tejjel hígítjuk.
Fél órát hagyjuk kelni.
Ha megkelt, beleforgatjuk a csirkemell darabokat és közepes lángon, a felforrósított étolajban megsütjük.
Közben néhányszor megforgatjuk.
Mi salátával fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »