Csirkehúsos lángos recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 dl tej
- 15 dkg liszt
- 1 dkg friss élesztő
- csipet cukor
- 1 dl kefír
- 1 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk só
A sütéshez:
- 4-5 dl étolaj
Elkészítése:
A tejben elkeverjük a fokhagymát.
A csirkemellet felszeleteljük, kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és fokhagymás tejben állni hagyjuk 1-2 órát.
A lángoshoz az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A kefirt a tojással, 1 kávéskanál sóval és a futtatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy sűrű, palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. Ha kell, tejjel hígítjuk.
Fél órát hagyjuk kelni.
Ha megkelt, beleforgatjuk a csirkemell darabokat és közepes lángon, a felforrósított étolajban megsütjük.
Közben néhányszor megforgatjuk.
Mi salátával fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.