Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkehúsos lángos recept

Csirkehúsos lángos
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg csirkemell
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • 2 dl tej
    • 15 dkg liszt
    • 1 dkg friss élesztő
    • csipet cukor
    • 1 dl kefír
    • 1 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk só

    A sütéshez:

    • 4-5 dl étolaj

    Elkészítése:

    A tejben elkeverjük a fokhagymát.

    A csirkemellet felszeleteljük, kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és fokhagymás tejben állni hagyjuk 1-2 órát.

    A lángoshoz az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A kefirt a tojással, 1 kávéskanál sóval és a futtatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy sűrű, palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. Ha kell, tejjel hígítjuk.

    Fél órát hagyjuk kelni.

    Ha megkelt, beleforgatjuk a csirkemell darabokat és közepes lángon, a felforrósított étolajban megsütjük.
    Közben néhányszor megforgatjuk.

    Mi salátával fogyasztottuk.

    Jó étvágyat kívánunk hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá