Csirkehúsos lángos

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 1 dkg friss élesztő
  • csipet cukor
  • 1 dl kefír
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 kk só

A sütéshez:

  • 4-5 dl étolaj

Elkészítése:

A tejben elkeverjük a fokhagymát.

A csirkemellet felszeleteljük, kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és fokhagymás tejben állni hagyjuk 1-2 órát.

A lángoshoz az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A kefirt a tojással, 1 kávéskanál sóval és a futtatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy sűrű, palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. Ha kell, tejjel hígítjuk.

Fél órát hagyjuk kelni.

Ha megkelt, beleforgatjuk a csirkemell darabokat és közepes lángon, a felforrósított étolajban megsütjük.
Közben néhányszor megforgatjuk.

Mi salátával fogyasztottuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!