Churros recept
Hozzávalók:
- 200 g finomliszt
- 250 ml tej
- 100 g sótlan vaj
- 5 g cukor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Forgatáshoz:
- 50 g cukor
- ízlés szerint fahéj
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
Egy gyorsforralóba öntjük a tejet, hozzáadjuk a vajat, a sót és 5 g cukrot. Felforraljuk.
Amikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet, majd 5 percig kevergetjük. Csomómentesnek kell lennie, majd hagyjuk kihűlni.
A tojásokat felverjük, majd apránként a kihűlt tésztához keverjük.
Habzsákba töltjük, nagylyukú csillag alakú csövet használunk hozzá.
Kb 160 fokos, bő olajba nyomjuk a tésztát. Körülbelül 10 cm hosszúakat készítünk és egy kés segítségével levágjuk.
Sütés közben forgatjuk a fánkokat, majd papírtörlőre vagy szalvétára szedjük lecsepegni.
Fahéjas cukorba forgatjuk és csokoládépudinggal tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









