Churros recept

Hozzávalók:
- 200 g finomliszt
- 250 ml tej
- 100 g sótlan vaj
- 5 g cukor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Forgatáshoz:
- 50 g cukor
- ízlés szerint fahéj
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
Egy gyorsforralóba öntjük a tejet, hozzáadjuk a vajat, a sót és 5 g cukrot. Felforraljuk.
Amikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet, majd 5 percig kevergetjük. Csomómentesnek kell lennie, majd hagyjuk kihűlni.
A tojásokat felverjük, majd apránként a kihűlt tésztához keverjük.
Habzsákba töltjük, nagylyukú csillag alakú csövet használunk hozzá.
Kb 160 fokos, bő olajba nyomjuk a tésztát. Körülbelül 10 cm hosszúakat készítünk és egy kés segítségével levágjuk.
Sütés közben forgatjuk a fánkokat, majd papírtörlőre vagy szalvétára szedjük lecsepegni.
Fahéjas cukorba forgatjuk és csokoládépudinggal tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »