Churros recept

Hozzávalók:
- 200 g finomliszt
- 250 ml tej
- 100 g sótlan vaj
- 5 g cukor
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Forgatáshoz:
- 50 g cukor
- ízlés szerint fahéj
Sütéshez:
- étolaj
Elkészítése:
Egy gyorsforralóba öntjük a tejet, hozzáadjuk a vajat, a sót és 5 g cukrot. Felforraljuk.
Amikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet, majd 5 percig kevergetjük. Csomómentesnek kell lennie, majd hagyjuk kihűlni.
A tojásokat felverjük, majd apránként a kihűlt tésztához keverjük.
Habzsákba töltjük, nagylyukú csillag alakú csövet használunk hozzá.
Kb 160 fokos, bő olajba nyomjuk a tésztát. Körülbelül 10 cm hosszúakat készítünk és egy kés segítségével levágjuk.
Sütés közben forgatjuk a fánkokat, majd papírtörlőre vagy szalvétára szedjük lecsepegni.
Fahéjas cukorba forgatjuk és csokoládépudinggal tálaljuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »