Hozzávalók:
Forgatáshoz:
Sütéshez:
Elkészítése:
Egy gyorsforralóba öntjük a tejet, hozzáadjuk a vajat, a sót és 5 g cukrot. Felforraljuk.
Amikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet, majd 5 percig kevergetjük. Csomómentesnek kell lennie, majd hagyjuk kihűlni.
A tojásokat felverjük, majd apránként a kihűlt tésztához keverjük.
Habzsákba töltjük, nagylyukú csillag alakú csövet használunk hozzá.
Kb 160 fokos, bő olajba nyomjuk a tésztát. Körülbelül 10 cm hosszúakat készítünk és egy kés segítségével levágjuk.
Sütés közben forgatjuk a fánkokat, majd papírtörlőre vagy szalvétára szedjük lecsepegni.
Fahéjas cukorba forgatjuk és csokoládépudinggal tálaljuk.