Cannelloni bolognese recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 25 dkg cannelloni tészta
- 1 ek olívaolaj
Bolognese töltelékhez:
- 35 dkg darált hús (marha vagy sertés)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 hámozott paradicsom konzerv vagy 4 db friss, lehéjazva, felkockázva
- 1 tk só
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk morzsolt bazsalikom vagy 5-6 db friss levél apróra vágva
- 1 kk morzsolt oregánó vagy 2 db friss szál lelevelezve és felaprítva
- 1 ek szárított gomba őrlemény (de ez ízlés szerint elhagyható)
- 1-1,5 dl száraz vörösbor
- csipet chilipehely
- 1 púpos tk barnacukor
Sajtszószhoz:
- 6 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 4 dl tej
- 1 kk só
- 1 kk őrölt bors
- 5 dkg parmezán sajt
- 10 dkg reszelt, félzsíros sajt
Tetejére:
- 2 paradicsom
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a darált húst és kb 8-10 perc alatt összepároljuk.
A tűzről levéve beletesszük az összes felaprított fűszernövényeket és a további hozzávalókat, felöntjük a vörösborral és naggyából 30 perc alatt, lassú lángon sűrűre főzzük. Vigyázni kell, mert a végére már könnyen odakaphat!
Félretesszük, hogy kicsit lehűljön.
A sajtszószhoz a vajat egy edényben felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és rántásszerűen sütjük benne 1 percet, majd felöntjük a tejjel, beletesszük a sót és borsot, végül felforraljuk.
Miután besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a parmezánt is és simára keverjük, hogy a sajt teljesen felolvadjon benne.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk olívaolajjal. Ezután a sajtszósz egyik felét beleöntjük és elsimítjuk az alján.
A bolognese tölteléket nagyobb lyukú nyomózsákba vagy kivágott sarkú erősebb nylonzacskóba kanalazzuk és azzal töltjük meg a tésztacsöveket (egy 4 cl-es kis pohárba állítottam a tésztát és úgy töltöttem meg) és a sajtszószba kissé belenyomkodva végigrakjuk vele a tepsit. A szósz másik felét ráöntjük a megtöltött csövekre és szintén elsimítjuk a tetejét.
Díszítésként 2 db félbevágott paradicsomot felszeletelünk és a tésztacsövek közé rakosgatjuk. Végül rászórjuk a reszelt sajtot és 200 fokra előmelegített sütőbe téve 35-40 perc alatt szép világos színűre megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









