Cannelloni bolognese recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg cannelloni tészta
- 1 ek olívaolaj
Bolognese töltelékhez:
- 35 dkg darált hús (marha vagy sertés)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 hámozott paradicsom konzerv vagy 4 db friss, lehéjazva, felkockázva
- 1 tk só
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk morzsolt bazsalikom vagy 5-6 db friss levél apróra vágva
- 1 kk morzsolt oregánó vagy 2 db friss szál lelevelezve és felaprítva
- 1 ek szárított gomba őrlemény (de ez ízlés szerint elhagyható)
- 1-1,5 dl száraz vörösbor
- csipet chilipehely
- 1 púpos tk barnacukor
Sajtszószhoz:
- 6 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 4 dl tej
- 1 kk só
- 1 kk őrölt bors
- 5 dkg parmezán sajt
- 10 dkg reszelt, félzsíros sajt
Tetejére:
- 2 paradicsom
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a darált húst és kb 8-10 perc alatt összepároljuk.
A tűzről levéve beletesszük az összes felaprított fűszernövényeket és a további hozzávalókat, felöntjük a vörösborral és naggyából 30 perc alatt, lassú lángon sűrűre főzzük. Vigyázni kell, mert a végére már könnyen odakaphat!
Félretesszük, hogy kicsit lehűljön.
A sajtszószhoz a vajat egy edényben felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és rántásszerűen sütjük benne 1 percet, majd felöntjük a tejjel, beletesszük a sót és borsot, végül felforraljuk.
Miután besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a parmezánt is és simára keverjük, hogy a sajt teljesen felolvadjon benne.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk olívaolajjal. Ezután a sajtszósz egyik felét beleöntjük és elsimítjuk az alján.
A bolognese tölteléket nagyobb lyukú nyomózsákba vagy kivágott sarkú erősebb nylonzacskóba kanalazzuk és azzal töltjük meg a tésztacsöveket (egy 4 cl-es kis pohárba állítottam a tésztát és úgy töltöttem meg) és a sajtszószba kissé belenyomkodva végigrakjuk vele a tepsit. A szósz másik felét ráöntjük a megtöltött csövekre és szintén elsimítjuk a tetejét.
Díszítésként 2 db félbevágott paradicsomot felszeletelünk és a tésztacsövek közé rakosgatjuk. Végül rászórjuk a reszelt sajtot és 200 fokra előmelegített sütőbe téve 35-40 perc alatt szép világos színűre megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »