Cannelloni bolognese recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg cannelloni tészta
- 1 ek olívaolaj
Bolognese töltelékhez:
- 35 dkg darált hús (marha vagy sertés)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 ek olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 hámozott paradicsom konzerv vagy 4 db friss, lehéjazva, felkockázva
- 1 tk só
- 1 tk fűszerpaprika
- 1 kk őrölt bors
- 1 kk morzsolt bazsalikom vagy 5-6 db friss levél apróra vágva
- 1 kk morzsolt oregánó vagy 2 db friss szál lelevelezve és felaprítva
- 1 ek szárított gomba őrlemény (de ez ízlés szerint elhagyható)
- 1-1,5 dl száraz vörösbor
- csipet chilipehely
- 1 púpos tk barnacukor
Sajtszószhoz:
- 6 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 4 dl tej
- 1 kk só
- 1 kk őrölt bors
- 5 dkg parmezán sajt
- 10 dkg reszelt, félzsíros sajt
Tetejére:
- 2 paradicsom
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A töltelékhez az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk a darált húst és kb 8-10 perc alatt összepároljuk.
A tűzről levéve beletesszük az összes felaprított fűszernövényeket és a további hozzávalókat, felöntjük a vörösborral és naggyából 30 perc alatt, lassú lángon sűrűre főzzük. Vigyázni kell, mert a végére már könnyen odakaphat!
Félretesszük, hogy kicsit lehűljön.
A sajtszószhoz a vajat egy edényben felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és rántásszerűen sütjük benne 1 percet, majd felöntjük a tejjel, beletesszük a sót és borsot, végül felforraljuk.
Miután besűrűsödött, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a parmezánt is és simára keverjük, hogy a sajt teljesen felolvadjon benne.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk olívaolajjal. Ezután a sajtszósz egyik felét beleöntjük és elsimítjuk az alján.
A bolognese tölteléket nagyobb lyukú nyomózsákba vagy kivágott sarkú erősebb nylonzacskóba kanalazzuk és azzal töltjük meg a tésztacsöveket (egy 4 cl-es kis pohárba állítottam a tésztát és úgy töltöttem meg) és a sajtszószba kissé belenyomkodva végigrakjuk vele a tepsit. A szósz másik felét ráöntjük a megtöltött csövekre és szintén elsimítjuk a tetejét.
Díszítésként 2 db félbevágott paradicsomot felszeletelünk és a tésztacsövek közé rakosgatjuk. Végül rászórjuk a reszelt sajtot és 200 fokra előmelegített sütőbe téve 35-40 perc alatt szép világos színűre megsütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »