Burgonyás lángos recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg főtt, áttört burgonya
- 2 dkg friss élesztő
- 1 mk cukor
- 1 tk só
- Kb 2 dl langyos víz
A sütéshez:
- 4 dl étolaj
A tálaláshoz:
- tejföl
- reszelt sajt
Elkészítése:
Az elmorzsolt élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk.
A liszttel elkeverjük a sót, hozzá adjuk a megkelt élesztőt, a főtt, áttört burgonyát és a langyos vízzel jól kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre tesszük. Kezünkkel szétnyomkodjuk.
Egy nagyobb pohárral kiszúrjuk. Hagyjuk még egy kicsit kelni. Az étolajat felhevítjük.
Olajos kézzel a tésztánkat széthúzkodjuk. Közepe vékony ,a külső részén körbe egy kis pereme legyen a lángosnak.
A felső felét csúsztatjuk először az étolajba.
Rátesszük a fedőt, majd fordítás után fedő nélkül sütjük.
Papírtörlőre szedjük.
Tálaljuk azzal, amit szeretünk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »










