Burgonyás lángos recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg főtt, áttört burgonya
- 2 dkg friss élesztő
- 1 mk cukor
- 1 tk só
- Kb 2 dl langyos víz
A sütéshez:
- 4 dl étolaj
A tálaláshoz:
- tejföl
- reszelt sajt
Elkészítése:
Az elmorzsolt élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk.
A liszttel elkeverjük a sót, hozzá adjuk a megkelt élesztőt, a főtt, áttört burgonyát és a langyos vízzel jól kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre tesszük. Kezünkkel szétnyomkodjuk.
Egy nagyobb pohárral kiszúrjuk. Hagyjuk még egy kicsit kelni. Az étolajat felhevítjük.
Olajos kézzel a tésztánkat széthúzkodjuk. Közepe vékony ,a külső részén körbe egy kis pereme legyen a lángosnak.
A felső felét csúsztatjuk először az étolajba.
Rátesszük a fedőt, majd fordítás után fedő nélkül sütjük.
Papírtörlőre szedjük.
Tálaljuk azzal, amit szeretünk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.