Burgonyás lángos recept

Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg főtt, áttört burgonya
- 2 dkg friss élesztő
- 1 mk cukor
- 1 tk só
- Kb 2 dl langyos víz
A sütéshez:
- 4 dl étolaj
A tálaláshoz:
- tejföl
- reszelt sajt
Elkészítése:
Az elmorzsolt élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk.
A liszttel elkeverjük a sót, hozzá adjuk a megkelt élesztőt, a főtt, áttört burgonyát és a langyos vízzel jól kidolgozzuk. Duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre tesszük. Kezünkkel szétnyomkodjuk.
Egy nagyobb pohárral kiszúrjuk. Hagyjuk még egy kicsit kelni. Az étolajat felhevítjük.
Olajos kézzel a tésztánkat széthúzkodjuk. Közepe vékony ,a külső részén körbe egy kis pereme legyen a lángosnak.
A felső felét csúsztatjuk először az étolajba.
Rátesszük a fedőt, majd fordítás után fedő nélkül sütjük.
Papírtörlőre szedjük.
Tálaljuk azzal, amit szeretünk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »