Bogyiszlói tejfölös, borsos kalács recept

Hozzávalók:
- 70 dkg liszt
- 1,5 evőkanál olvasztott zsír
- 4,5 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Tálaláshoz:
- 5 dl tejföl
- 1 kiskanál bors
Elkészítése:
A lisztet és a sót keverjük el egy tálban. Készítsünk egy kisebb mélyedést a liszt körül a tálba, majd szórjuk bele a cukrot és morzsoljuk rá az élesztőt. Öntsük rá a felmelegített tej felét és hagyjuk, hogy felfusson az élesztő.
Ezután adjuk hozzá a tojássárgákat és dolgozzuk ki jól a tésztát a maradék tej hozzáadásával. A kidolgozott tésztánkba dolgozzuk a el zsírt.
Tegyük félre a tésztánkat és meleg helyen 45-50 perc alatt kelesszük a duplájára.
A megkelt tésztából lisztes kézzel vegyünk el egy darabot, majd egy hosszabb, kb. 20 centis csíkot sodorjunk belőle, majd vágjuk félbe és kettős fonással tekerjük össze a két csíkot.
Sűtőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a copfokat.
Előmelegített sütőben 180 C°-on, 15-20 perc alatt süssük készre a tésztatekercseket.
Amíg sülnek a tekercsek, a tejfölt keverjük ki a borssal. A megsült forró tésztánkat forgassuk bele a borsos tejfölbe. A tejfölbe forgatott, megsült tekercseket tegyük egy tálban egymás tetejére. Ha maradt tejföl, öntsük a kalácsok tetejére.
Takarjuk le a kalácsokat 10-12 percre, hogy magukba szívhassák a borsos tejfölt.
Langyosan és hidegen is nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »