BBQ csirkés pizza recept
Hozzávalók:
A pizzához:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 szem kockacukor
- 1 kiskanál só
- 2 evőkanál étolaj
- 2 dl langyos tej
A feltéthez:
- 40 dkg csirkehús
- 1 fej lilahagyma
- 30 dkg mozzarella
- 2 dl BBQ mártás
Elkészítése:
A meglangyosított tejben feloldjuk a kockacukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A
finomlisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, majd beleöntjük az élesztős tejet. Fakanállal összedolgozzuk. 15-20 perc múlva hozzáadjuk az olajat és a sót, majd jól kidolgozzuk a tésztát.
Letakarjuk és meleg helyen kb 60 perc alatt duplájára kelesztjük.
A csirkehúst vágjuk kisebb falatokra, majd kevés zsiradékon süssük meg. A megsült csirkehúst forgassuk bele 1 dl BBQ mártásba.
A megkelt tésztát tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kézzel nyújtsuk ki akkorára, amekkora a tepsink. Kenjük meg a maradék mártással és tegyük rá a sajtszeleteket. A sajt köré szórjuk a bepácolt húsfalatokat, végül szórjuk rá a hagymakarikák at.
Toljuk a tepsit előmelegített 170 fokos sütőbe kb 40-45 percre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









