BBQ csirkés pizza recept

Hozzávalók:
A pizzához:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 szem kockacukor
- 1 kiskanál só
- 2 evőkanál étolaj
- 2 dl langyos tej
A feltéthez:
- 40 dkg csirkehús
- 1 fej lilahagyma
- 30 dkg mozzarella
- 2 dl BBQ mártás
Elkészítése:
A meglangyosított tejben feloldjuk a kockacukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A
finomlisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, majd beleöntjük az élesztős tejet. Fakanállal összedolgozzuk. 15-20 perc múlva hozzáadjuk az olajat és a sót, majd jól kidolgozzuk a tésztát.
Letakarjuk és meleg helyen kb 60 perc alatt duplájára kelesztjük.
A csirkehúst vágjuk kisebb falatokra, majd kevés zsiradékon süssük meg. A megsült csirkehúst forgassuk bele 1 dl BBQ mártásba.
A megkelt tésztát tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kézzel nyújtsuk ki akkorára, amekkora a tepsink. Kenjük meg a maradék mártással és tegyük rá a sajtszeleteket. A sajt köré szórjuk a bepácolt húsfalatokat, végül szórjuk rá a hagymakarikák at.
Toljuk a tepsit előmelegített 170 fokos sütőbe kb 40-45 percre.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »