BBQ csirkés pizza recept

Hozzávalók:
A pizzához:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 2 szem kockacukor
- 1 kiskanál só
- 2 evőkanál étolaj
- 2 dl langyos tej
A feltéthez:
- 40 dkg csirkehús
- 1 fej lilahagyma
- 30 dkg mozzarella
- 2 dl BBQ mártás
Elkészítése:
A meglangyosított tejben feloldjuk a kockacukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A
finomlisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, majd beleöntjük az élesztős tejet. Fakanállal összedolgozzuk. 15-20 perc múlva hozzáadjuk az olajat és a sót, majd jól kidolgozzuk a tésztát.
Letakarjuk és meleg helyen kb 60 perc alatt duplájára kelesztjük.
A csirkehúst vágjuk kisebb falatokra, majd kevés zsiradékon süssük meg. A megsült csirkehúst forgassuk bele 1 dl BBQ mártásba.
A megkelt tésztát tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kézzel nyújtsuk ki akkorára, amekkora a tepsink. Kenjük meg a maradék mártással és tegyük rá a sajtszeleteket. A sajt köré szórjuk a bepácolt húsfalatokat, végül szórjuk rá a hagymakarikák at.
Toljuk a tepsit előmelegített 170 fokos sütőbe kb 40-45 percre.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »