Hozzávalók:
A pizzához:
A feltéthez:
Elkészítése:
A meglangyosított tejben feloldjuk a kockacukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A
finomlisztet egy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, majd beleöntjük az élesztős tejet. Fakanállal összedolgozzuk. 15-20 perc múlva hozzáadjuk az olajat és a sót, majd jól kidolgozzuk a tésztát.
Letakarjuk és meleg helyen kb 60 perc alatt duplájára kelesztjük.
A csirkehúst vágjuk kisebb falatokra, majd kevés zsiradékon süssük meg. A megsült csirkehúst forgassuk bele 1 dl BBQ mártásba.
A megkelt tésztát tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kézzel nyújtsuk ki akkorára, amekkora a tepsink. Kenjük meg a maradék mártással és tegyük rá a sajtszeleteket. A sajt köré szórjuk a bepácolt húsfalatokat, végül szórjuk rá a hagymakarikák at.
Toljuk a tepsit előmelegített 170 fokos sütőbe kb 40-45 percre.