Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos pizzás csiga recept

Baconos pizzás csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tészta hozzávalói:

    • 80 dkg liszt
    • 3 dl tej + 1 dl (langyos)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg margarin (olvasztott)
    • só (ízlés szerint)
    • 4 dkg élesztő
    • 1-2 csipet cukor

    Töltelék:

    • étolaj (kenéshez)
    • pizzakrém
    • oreganó
    • kb. 15 dkg sajt (trapista, gouda … stb.)
    • kukoricakonzerv
    • 25 dkg bacon (kockázott)

    Tetejére:

    • kb. 10 dkg sajt

    Elkészítése:

    A lisztet egy mély tálba beleöntjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe beleöntjük az 1 dl langyos tejet, szórunk a tejbe 1-2 csipet cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A tejben az élesztőt az ujjunkkal jól összekeverjük, és a “fészek” széléről egy kevés lisztet szórunk az élesztős tejbe, majd megint az ujjunkkal jól összekeverjük. Letakarjuk, és kb. 3-5 percet várunk, míg felfut a kovászunk.

    Ha felfutott a kovászunk, beletesszük a tojássárgákat, a sót, az olvasztott margarint, és beleöntjük a 3 dl langyos tejet. Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk, és kb. 1 órát pihentetjük, míg a duplájára nem nő.

    Mikor megkelt a tészta, egy lisztezett, sík felületen finoman átgyúrjuk, és kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk.

    A kinyújtott tésztát vékonyan megkenjük étolajjal, majd egyenletesen rákenjük pizzakrémet. A pizzakrémet megszórjuk oreganóval, majd megszórjuk reszelt sajttal. Utána mehet rá a felkockázott bacon, végül pedig a kukorica.

    Szorosan feltekerjük a tésztát (mint a bejglit), és kb. 1-1,5 cm vastag szeletekre felvágjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, de ne érjenek össze. Megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal.

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá