Baconos pizzás csiga

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tészta hozzávalói:

  • 80 dkg liszt
  • 3 dl tej + 1 dl (langyos)
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg margarin (olvasztott)
  • só (ízlés szerint)
  • 4 dkg élesztő
  • 1-2 csipet cukor

Töltelék:

  • étolaj (kenéshez)
  • pizzakrém
  • oreganó
  • kb. 15 dkg sajt (trapista, gouda … stb.)
  • kukoricakonzerv
  • 25 dkg bacon (kockázott)

Tetejére:

  • kb. 10 dkg sajt

Elkészítése:

A lisztet egy mély tálba beleöntjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe beleöntjük az 1 dl langyos tejet, szórunk a tejbe 1-2 csipet cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A tejben az élesztőt az ujjunkkal jól összekeverjük, és a “fészek” széléről egy kevés lisztet szórunk az élesztős tejbe, majd megint az ujjunkkal jól összekeverjük. Letakarjuk, és kb. 3-5 percet várunk, míg felfut a kovászunk.

Ha felfutott a kovászunk, beletesszük a tojássárgákat, a sót, az olvasztott margarint, és beleöntjük a 3 dl langyos tejet. Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk, és kb. 1 órát pihentetjük, míg a duplájára nem nő.

Mikor megkelt a tészta, egy lisztezett, sík felületen finoman átgyúrjuk, és kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk.

A kinyújtott tésztát vékonyan megkenjük étolajjal, majd egyenletesen rákenjük pizzakrémet. A pizzakrémet megszórjuk oreganóval, majd megszórjuk reszelt sajttal. Utána mehet rá a felkockázott bacon, végül pedig a kukorica.

Szorosan feltekerjük a tésztát (mint a bejglit), és kb. 1-1,5 cm vastag szeletekre felvágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, de ne érjenek össze. Megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.