Hozzávalók:
A tészta hozzávalói:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A lisztet egy mély tálba beleöntjük. A liszt közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe beleöntjük az 1 dl langyos tejet, szórunk a tejbe 1-2 csipet cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A tejben az élesztőt az ujjunkkal jól összekeverjük, és a “fészek” széléről egy kevés lisztet szórunk az élesztős tejbe, majd megint az ujjunkkal jól összekeverjük. Letakarjuk, és kb. 3-5 percet várunk, míg felfut a kovászunk.
Ha felfutott a kovászunk, beletesszük a tojássárgákat, a sót, az olvasztott margarint, és beleöntjük a 3 dl langyos tejet. Jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Letakarjuk, és kb. 1 órát pihentetjük, míg a duplájára nem nő.
Mikor megkelt a tészta, egy lisztezett, sík felületen finoman átgyúrjuk, és kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk.
A kinyújtott tésztát vékonyan megkenjük étolajjal, majd egyenletesen rákenjük pizzakrémet. A pizzakrémet megszórjuk oreganóval, majd megszórjuk reszelt sajttal. Utána mehet rá a felkockázott bacon, végül pedig a kukorica.
Szorosan feltekerjük a tésztát (mint a bejglit), és kb. 1-1,5 cm vastag szeletekre felvágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, de ne érjenek össze. Megszórjuk a tetejüket reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.