Rakott bolognai recept
Hozzávalók:
- Olaj
- 2 Fej vöröshagyma
- Tészta 0,25 kg tészta
- Darált hús 0,5 kg
- 1/2 fej fokhagyma
- paradicsom püré, dobozos 2 doboz
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
Megpucolom a hagymát, felvágom kis darabokra, majd beleteszem egy nagyobb edénybe és 3-4 percig pirítom. /ha van kéznél, répa vagy zeller nyugodtam reszelhetünk bele almareszelővel. / Amikor ezzel végeztem, bele rakom a darált húst. Ha szükséges öntök hozzá még egy kis olajat. A húst 5-10 percig pirítom. Felöntöm paradicsom pürével és hozzá adom az előzőleg apróra vágott fokhagymát. Ha túl sűrű adok hozzá egy kis vizet, hogy le ne égjen (ne sokat, mer, el kell egy részét forrnia).
Most jön a fűszerezés: Oregánóval , petrezselyemmel , feketeborssal.
Közben felrakom a tésztát is főni . Attól függ mennyit akarunk csinálni , Én 0,25kg-t használtam. A tészta főzéséhez 10-15 perc elég szokott lenni.
Amikor megfőtt a tészta , és a szósz is a kívánt állagú lett, összeöntöm őket. Összekeverem , majd tepsibe vagy üveg tálba teszem. Sajtot reszelek a tetejére és 30-35 percig sütöm.