Rakott bolognai recept

Hozzávalók:
- Olaj
- 2 Fej vöröshagyma
- Tészta 0,25 kg tészta
- Darált hús 0,5 kg
- 1/2 fej fokhagyma
- paradicsom püré, dobozos 2 doboz
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
Megpucolom a hagymát, felvágom kis darabokra, majd beleteszem egy nagyobb edénybe és 3-4 percig pirítom. /ha van kéznél, répa vagy zeller nyugodtam reszelhetünk bele almareszelővel. / Amikor ezzel végeztem, bele rakom a darált húst. Ha szükséges öntök hozzá még egy kis olajat. A húst 5-10 percig pirítom. Felöntöm paradicsom pürével és hozzá adom az előzőleg apróra vágott fokhagymát. Ha túl sűrű adok hozzá egy kis vizet, hogy le ne égjen (ne sokat, mer, el kell egy részét forrnia).
Most jön a fűszerezés: Oregánóval , petrezselyemmel , feketeborssal.
Közben felrakom a tésztát is főni . Attól függ mennyit akarunk csinálni , Én 0,25kg-t használtam. A tészta főzéséhez 10-15 perc elég szokott lenni.
Amikor megfőtt a tészta , és a szósz is a kívánt állagú lett, összeöntöm őket. Összekeverem , majd tepsibe vagy üveg tálba teszem. Sajtot reszelek a tetejére és 30-35 percig sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »