Zöldséges-tepsis csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 6 csirke alsócomb
- 3 fej vöröshagyma
- 4 szilvaparadicsom
- 1 szál zellerszár
- 1 TV paprika
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
- 4 ek olívaolaj
Elkészítése:
A hagymát hámozzuk meg, a paprika csumáját vágjuk ki és a többi zöldséggel együtt vágjuk nagyobb darabokra.
A húst mossuk meg és ha szükséges, akkor tisztítsunk még rajta. Sózzuk és borsozzuk ízlésünknek megfelelően.
Egy közepes tepsibe terítsünk sütőpapírt, majd szórjuk bele a zöldségeket. Locsoljuk meg kevés olajjal, szórjuk meg sóval és borssal, majd alaposan forgassuk össze.
A zöldségágyra fektessük rá a combokat, szórjuk rá az ételre a rozmaringleveleket és az egészet még locsoljuk meg kevés olajjal.
Toljuk a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe. Mérsékeljük a hőmérsékletet 150 fokra és süssük puhára a húsokat és a zöldségeket. Ha nagyon pirulna a hús, akkor takarjuk le alufóliával a tetejét!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »