Zöldséges-tepsis csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 6 csirke alsócomb
- 3 fej vöröshagyma
- 4 szilvaparadicsom
- 1 szál zellerszár
- 1 TV paprika
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
- 4 ek olívaolaj
Elkészítése:
A hagymát hámozzuk meg, a paprika csumáját vágjuk ki és a többi zöldséggel együtt vágjuk nagyobb darabokra.
A húst mossuk meg és ha szükséges, akkor tisztítsunk még rajta. Sózzuk és borsozzuk ízlésünknek megfelelően.
Egy közepes tepsibe terítsünk sütőpapírt, majd szórjuk bele a zöldségeket. Locsoljuk meg kevés olajjal, szórjuk meg sóval és borssal, majd alaposan forgassuk össze.
A zöldségágyra fektessük rá a combokat, szórjuk rá az ételre a rozmaringleveleket és az egészet még locsoljuk meg kevés olajjal.
Toljuk a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe. Mérsékeljük a hőmérsékletet 150 fokra és süssük puhára a húsokat és a zöldségeket. Ha nagyon pirulna a hús, akkor takarjuk le alufóliával a tetejét!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









