Zöldséges-tepsis csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 6 csirke alsócomb
- 3 fej vöröshagyma
- 4 szilvaparadicsom
- 1 szál zellerszár
- 1 TV paprika
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
- 4 ek olívaolaj
Elkészítése:
A hagymát hámozzuk meg, a paprika csumáját vágjuk ki és a többi zöldséggel együtt vágjuk nagyobb darabokra.
A húst mossuk meg és ha szükséges, akkor tisztítsunk még rajta. Sózzuk és borsozzuk ízlésünknek megfelelően.
Egy közepes tepsibe terítsünk sütőpapírt, majd szórjuk bele a zöldségeket. Locsoljuk meg kevés olajjal, szórjuk meg sóval és borssal, majd alaposan forgassuk össze.
A zöldségágyra fektessük rá a combokat, szórjuk rá az ételre a rozmaringleveleket és az egészet még locsoljuk meg kevés olajjal.
Toljuk a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe. Mérsékeljük a hőmérsékletet 150 fokra és süssük puhára a húsokat és a zöldségeket. Ha nagyon pirulna a hús, akkor takarjuk le alufóliával a tetejét!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »