Zöldséges-tepsis csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 csirke alsócomb
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 szilvaparadicsom
  • 1 szál zellerszár
  • 1 TV paprika
  • 1 ág rozmaring
  • bors
  • 4 ek olívaolaj

Elkészítése:

A hagymát hámozzuk meg, a paprika csumáját vágjuk ki és a többi zöldséggel együtt vágjuk nagyobb darabokra.

A húst mossuk meg és ha szükséges, akkor tisztítsunk még rajta. Sózzuk és borsozzuk ízlésünknek megfelelően.

Egy közepes tepsibe terítsünk sütőpapírt, majd szórjuk bele a zöldségeket. Locsoljuk meg kevés olajjal, szórjuk meg sóval és borssal, majd alaposan forgassuk össze.

A zöldségágyra fektessük rá a combokat, szórjuk rá az ételre a rozmaringleveleket és az egészet még locsoljuk meg kevés olajjal.

Toljuk a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe. Mérsékeljük a hőmérsékletet 150 fokra és süssük puhára a húsokat és a zöldségeket. Ha nagyon pirulna a hús, akkor takarjuk le alufóliával a tetejét!