Zöldséges, rozmaringos csirkecomb mézes-szójás burgonyával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 egész csirkecomb
- 1-2 vöröshagyma (lehet póréhagyma is)
- 2-3 sárgarépa
- szárnyas fűszersó
- 1 tk őrölt bors
- 1 tk kakukkfű (szárított)
- 1/2 tk mustár
- 2 tk méz
- 1,5 dl olívaolaj
- 3 szál rozmaring
- 1/2 csésze forró víz
- 1/2 tyúkhúsleves kocka
Köret:
- méz
- szójaszósz
- burgonya
Elkészítése:
A hagymát és a sárgarépát nagyobb darabokra vágjuk. A szárnyas fűszersót, az őrölt borsot, a mustárt, a mézet és kakukkfüvet összekeverjük az olívaolajjal. Ebben forgatjuk meg a megtisztított csirkecombokat és a zöldségeket (ha lehet pár órát hagyjuk állni, pácolódni de ha nem tudjuk az sem gond) majd egy tepsibe helyezzük azokat
Egy fél csésze forró vízben feloldunk 1/2 tyúkhúsleves kockát, ezt a combok alá öntjük. A rozmaring szárakat a húsokra helyezzük, majd lefedjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 40 percig sütjük. Közben ha sok a levet enged le kell önteni belőle. Az utolsó 10-15 percben lefedés nélkül megpirítjuk a combok tetejét.
Én mézes szója szószos sült krumplival ajánlom: mézet és szójaszószt olyan arányban kell összekeverni egy lábasban, hogy még sűrű állaga legyen, miután kisült a burgonya rászedem erre a szószra és tovább melegítem/sütöm pár percig.