Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges, rozmaringos csirkecomb mézes-szójás burgonyával recept

Zöldséges, rozmaringos csirkecomb mézes-szójás burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 egész csirkecomb
    • 1-2 vöröshagyma (lehet póréhagyma is)
    • 2-3 sárgarépa
    • szárnyas fűszersó
    • 1 tk őrölt bors
    • 1 tk kakukkfű (szárított)
    • 1/2 tk mustár
    • 2 tk méz
    • 1,5 dl olívaolaj
    • 3 szál rozmaring
    • 1/2 csésze forró víz
    • 1/2 tyúkhúsleves kocka

    Köret:

    • méz
    • szójaszósz
    • burgonya

    Elkészítése:

    A hagymát és a sárgarépát nagyobb darabokra vágjuk. A szárnyas fűszersót, az őrölt borsot, a mustárt, a mézet és kakukkfüvet összekeverjük az olívaolajjal. Ebben forgatjuk meg a megtisztított csirkecombokat és a zöldségeket (ha lehet pár órát hagyjuk állni, pácolódni de ha nem tudjuk az sem gond) majd egy tepsibe helyezzük azokat

    Egy fél csésze forró vízben feloldunk 1/2 tyúkhúsleves kockát, ezt a combok alá öntjük. A rozmaring szárakat a húsokra helyezzük, majd lefedjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 40 percig sütjük. Közben ha sok a levet enged le kell önteni belőle. Az utolsó 10-15 percben lefedés nélkül megpirítjuk a combok tetejét.

    Én mézes szója szószos sült krumplival ajánlom: mézet és szójaszószt olyan arányban kell összekeverni egy lábasban, hogy még sűrű állaga legyen, miután kisült a burgonya rászedem erre a szószra és tovább melegítem/sütöm pár percig.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá