Zöldséges, rozmaringos csirkecomb mézes-szójás burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Zöldséges, rozmaringos csirkecomb mézes-szójás burgonyával

Hozzávalók:

  • 6 egész csirkecomb
  • 1-2 vöröshagyma (lehet póréhagyma is)
  • 2-3 sárgarépa
  • szárnyas fűszersó
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 tk kakukkfű (szárított)
  • 1/2 tk mustár
  • 2 tk méz
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 3 szál rozmaring
  • 1/2 csésze forró víz
  • 1/2 tyúkhúsleves kocka

Köret:

  • méz
  • szójaszósz
  • burgonya

Elkészítése:

A hagymát és a sárgarépát nagyobb darabokra vágjuk. A szárnyas fűszersót, az őrölt borsot, a mustárt, a mézet és kakukkfüvet összekeverjük az olívaolajjal. Ebben forgatjuk meg a megtisztított csirkecombokat és a zöldségeket (ha lehet pár órát hagyjuk állni, pácolódni de ha nem tudjuk az sem gond) majd egy tepsibe helyezzük azokat

Egy fél csésze forró vízben feloldunk 1/2 tyúkhúsleves kockát, ezt a combok alá öntjük. A rozmaring szárakat a húsokra helyezzük, majd lefedjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 40 percig sütjük. Közben ha sok a levet enged le kell önteni belőle. Az utolsó 10-15 percben lefedés nélkül megpirítjuk a combok tetejét.

Én mézes szója szószos sült krumplival ajánlom: mézet és szójaszószt olyan arányban kell összekeverni egy lábasban, hogy még sűrű állaga legyen, miután kisült a burgonya rászedem erre a szószra és tovább melegítem/sütöm pár percig.