Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges piláf csirkecombbal recept

Zöldséges piláf csirkecombbal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 csirke felső comb
    • 1 vöröshagyma
    • 2 sárgarépa
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 paradicsom
    • fél zöldpaprika
    • 1 bögre rizs
    • kevés só
    • frissen őrölt bors
    • 1 kk őrölt pirospaprika
    • 1 kk kurkuma
    • 1 csipet őrölt koriander
    • 1 csipet őrölt édeskömény
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A csirkecombokat annyi enyhén sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi. Az így keletkezett csirke alaplevet később felhasználjuk!

    A rizst enyhén megpirítjuk, és felöntjük a csirkecombok főzőlevével annyira, hogy két ujjnyira ellepje. Megfőzzük a rizst is. Amikor a combok kihűlnek, kicsontozzuk, feldaraboljuk, és kevés olajon megpirítjuk a húsdarabokat.

    Megszórjuk sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, kurkumával, korianderrel és őrölt édesköménnyel (ha ez nincs curry port, esetleg curry pasztát tehetünk rá). A húsdarabokat rövid pirítás után kivesszük a serpenyőből, és a maradék fűszeres olajon megpirítjuk a hagymát és a szétnyomott fokhagymát.

    Hozzáadjuk a nagyon apróra darabolt paradicsomot, és felöntjük kicsit a hús főzőlevével. Hozzáadjuk a darabolt zöldpaprikát és a főtt rizst is. Összekeverjük, majd a húsdarabokat is hozzáadjuk, és tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá