Zöldséges piláf csirkecombbal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 3 csirke felső comb
  • 1 vöröshagyma
  • 2 sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • fél zöldpaprika
  • 1 bögre rizs
  • kevés só
  • frissen őrölt bors
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 1 kk kurkuma
  • 1 csipet őrölt koriander
  • 1 csipet őrölt édeskömény
  • kevés olaj

Elkészítése:

A csirkecombokat annyi enyhén sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi. Az így keletkezett csirke alaplevet később felhasználjuk!

A rizst enyhén megpirítjuk, és felöntjük a csirkecombok főzőlevével annyira, hogy két ujjnyira ellepje. Megfőzzük a rizst is. Amikor a combok kihűlnek, kicsontozzuk, feldaraboljuk, és kevés olajon megpirítjuk a húsdarabokat.

Megszórjuk sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, kurkumával, korianderrel és őrölt édesköménnyel (ha ez nincs curry port, esetleg curry pasztát tehetünk rá). A húsdarabokat rövid pirítás után kivesszük a serpenyőből, és a maradék fűszeres olajon megpirítjuk a hagymát és a szétnyomott fokhagymát.

Hozzáadjuk a nagyon apróra darabolt paradicsomot, és felöntjük kicsit a hús főzőlevével. Hozzáadjuk a darabolt zöldpaprikát és a főtt rizst is. Összekeverjük, majd a húsdarabokat is hozzáadjuk, és tálaljuk.