Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges csirke házi galuskával recept

Zöldséges csirke házi galuskával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Zöldséges csirke

    • 1 fej hagyma
    • 40 dkg csirke mell
    • 25 dkg tavaszi zöldségkeverék (mirelit)
    • 1 kávés kanál piros, törött paprika
    • víz
    • pörköltszaft kocka

    Galuska:

    • 80 dkg rétes liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • víz

    Elkészítése:

    A vöröshagymát meghámozzuk és egy edénybe helyezzük. Kevés olajat öntünk rá és aranybarnára pirítjuk

    Ameddig pirul a hagyma felkockázzuk és megmossuk a csirkemellett. Az aranybarna hagymát megszórjuk őrölt piros paprikával, sóval, hozzáadjuk a pörkölt szaft kockát, majd beletesszük a húst és felöntjük vízzel.

    Mikor a csirkemell félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldségkeveréket és készre főzzük. Ameddig fő a pörkölt, elkészítjük a galuskát.

    A liszthez sót adunk és ráütjük a két tojást, majd folyamatosan vizet adunk hozzá és csomómentesre kavarjuk.

    Ha nincs otthon rétes liszt, akkor úgy készíthetünk kemény, nem ragadós galuskát, hogy a finom liszthez kevés búzadarát adunk.

    A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és addig főzzük, ameddig feljönnek a víz tetejére.

    Ezután leszűrjük, lemossuk és a pörkölttel tálaljuk.

    Tipp:

    A rétesliszttel készített galuska sokkal keményebb és formásabbra szaggatható, mint a finomliszttel készített valamint kevesebb tojás kell hozzá.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá