Hozzávalók:
Zöldséges csirke
Galuska:
Elkészítése:
A vöröshagymát meghámozzuk és egy edénybe helyezzük. Kevés olajat öntünk rá és aranybarnára pirítjuk
Ameddig pirul a hagyma felkockázzuk és megmossuk a csirkemellett. Az aranybarna hagymát megszórjuk őrölt piros paprikával, sóval, hozzáadjuk a pörkölt szaft kockát, majd beletesszük a húst és felöntjük vízzel.
Mikor a csirkemell félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldségkeveréket és készre főzzük. Ameddig fő a pörkölt, elkészítjük a galuskát.
A liszthez sót adunk és ráütjük a két tojást, majd folyamatosan vizet adunk hozzá és csomómentesre kavarjuk.
Ha nincs otthon rétes liszt, akkor úgy készíthetünk kemény, nem ragadós galuskát, hogy a finom liszthez kevés búzadarát adunk.
A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és addig főzzük, ameddig feljönnek a víz tetejére.
Ezután leszűrjük, lemossuk és a pörkölttel tálaljuk.
A rétesliszttel készített galuska sokkal keményebb és formásabbra szaggatható, mint a finomliszttel készített valamint kevesebb tojás kell hozzá.