Zöldséges csirke házi galuskával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Zöldséges csirke

  • 1 fej hagyma
  • 40 dkg csirke mell
  • 25 dkg tavaszi zöldségkeverék (mirelit)
  • 1 kávés kanál piros, törött paprika
  • víz
  • pörköltszaft kocka

Galuska:

  • 80 dkg rétes liszt
  • 2 db tojás
  • víz

Elkészítése:

A vöröshagymát meghámozzuk és egy edénybe helyezzük. Kevés olajat öntünk rá és aranybarnára pirítjuk

Ameddig pirul a hagyma felkockázzuk és megmossuk a csirkemellett. Az aranybarna hagymát megszórjuk őrölt piros paprikával, sóval, hozzáadjuk a pörkölt szaft kockát, majd beletesszük a húst és felöntjük vízzel.

Mikor a csirkemell félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldségkeveréket és készre főzzük. Ameddig fő a pörkölt, elkészítjük a galuskát.

A liszthez sót adunk és ráütjük a két tojást, majd folyamatosan vizet adunk hozzá és csomómentesre kavarjuk.

Ha nincs otthon rétes liszt, akkor úgy készíthetünk kemény, nem ragadós galuskát, hogy a finom liszthez kevés búzadarát adunk.

A masszát sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk és addig főzzük, ameddig feljönnek a víz tetejére.

Ezután leszűrjük, lemossuk és a pörkölttel tálaljuk.

Tipp:

A rétesliszttel készített galuska sokkal keményebb és formásabbra szaggatható, mint a finomliszttel készített valamint kevesebb tojás kell hozzá.