Zöldfűszeres csirketócsni recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 30-35 dkg csirkemell filé
- 2 kis méretű FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek görög joghurt
- 2 ek teljeskiőrlésű búzaliszt
- 1 ek zabpehely
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek reszelt füstölt sajt
- nagy csokor petrezselyemzöld
- 2 aszalt paradicsom
- só, bors ízlés szerint
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítése:
A csirkemellet nagyon apró kockákra vágjuk. Felaprítjuk a petrezselyemzöldet, az aszalt paradicsomot, összezúzzuk a fokhagymát.
A hozzávalókat jól összekeverjük.
Egy serpenyőbe kevés olívaolajat teszünk, erre ráhalmozzuk a masszát (én egy evőkanálnyit tettem és fa lapáttal megnyomkodtam). Egyszerre három darabot sütöttem.
Fontos, hogy jól formázható keménységű legyen a massza. Ha sűrű, akkor lehet joghurttal hígítani, ha híg, akkor zabpehellyel vagy liszttel sűríteni.
Joghurt öntettel, paradicsom illetve cékla salátával kínáltam.
Tipp:
Mártogatóssal és salátával is nagyon finom. Első alkalommal cukkíni főzelékkel ettük.
Forrás: http://blog.keva.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.