Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Velővel borított pulykamell recept

Velővel borított pulykamell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet pulykamell
    • 1 evőkanál pulyka fűszerkeverék
    • 3 evőkanál étolaj

    Velős raguhoz:

    • 25 dkg sertésvelő
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 25 dkg csiperkegomba
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors

    Besamelhez:

    • 2,5 dkg vaj
    • 2 gerezd zúzott fokhagyma
    • 2,5 dkg liszt
    • 2,5 dl tej
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 5 dkg reszelt parmezán
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors

    Tálaláshoz:

    • 15 dkg szeletelt füstölt mozzarella

    Elkészítése:

    Az olajban keverjük el a fűszerkeveréket, majd forgassuk bele a pulykamellet. A bepácolt húst forró serpenyőben süssük meg. Vigyázzunk arra, hogy sütés közben ne száradjon ki a hús. Az elkészült pulykamellet tegyük egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsepeghessen róla.

    A raguhoz a gombát egyenletes vastagságúra szeleteljük fel (ehezz a legjobb megoldás a tojásszeletelő). Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, petrezselymet dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a gombát. A gombákat jól pirítsuk le, majd adjuk hozzá a velőt. A gombás ragut a velővel 3-4 percig pirítsuk még, majd ízesítsük sóval, borssal. Az elkészült ragut hagyjuk kihűlni.

    Készítsük el a besamel mártást: a vajban a fokhagymát megdinszteljük, majd a fokhagymát megszórjuk a liszttel, kissé lepirítjuk, ezután felöntjük a tejjel és sűrűre főzzük. Az elkészült mártást a velős-raguhoz keverjük, majd belekeverjük a kétféle sajtot.

    A pulykamelleket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd a tetejükre halmozzuk a velős ragut. A ragu tetejét füstölt sajttal befedjük, majd előmelegített sütőben 180 C°-on, 6-8 percig sütjük, amíg a sajt ráolvad a tetejére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá