Hozzávalók:
Velős raguhoz:
Besamelhez:
Tálaláshoz:
Elkészítése:
Az olajban keverjük el a fűszerkeveréket, majd forgassuk bele a pulykamellet. A bepácolt húst forró serpenyőben süssük meg. Vigyázzunk arra, hogy sütés közben ne száradjon ki a hús. Az elkészült pulykamellet tegyük egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsepeghessen róla.
A raguhoz a gombát egyenletes vastagságúra szeleteljük fel (ehezz a legjobb megoldás a tojásszeletelő). Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, petrezselymet dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a gombát. A gombákat jól pirítsuk le, majd adjuk hozzá a velőt. A gombás ragut a velővel 3-4 percig pirítsuk még, majd ízesítsük sóval, borssal. Az elkészült ragut hagyjuk kihűlni.
Készítsük el a besamel mártást: a vajban a fokhagymát megdinszteljük, majd a fokhagymát megszórjuk a liszttel, kissé lepirítjuk, ezután felöntjük a tejjel és sűrűre főzzük. Az elkészült mártást a velős-raguhoz keverjük, majd belekeverjük a kétféle sajtot.
A pulykamelleket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd a tetejükre halmozzuk a velős ragut. A ragu tetejét füstölt sajttal befedjük, majd előmelegített sütőben 180 C°-on, 6-8 percig sütjük, amíg a sajt ráolvad a tetejére.