Velővel borított pulykamell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Velővel borított pulykamell

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamell
  • 1 evőkanál pulyka fűszerkeverék
  • 3 evőkanál étolaj

Velős raguhoz:

  • 25 dkg sertésvelő
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Besamelhez:

  • 2,5 dkg vaj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2,5 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Tálaláshoz:

  • 15 dkg szeletelt füstölt mozzarella

Elkészítése:

Az olajban keverjük el a fűszerkeveréket, majd forgassuk bele a pulykamellet. A bepácolt húst forró serpenyőben süssük meg. Vigyázzunk arra, hogy sütés közben ne száradjon ki a hús. Az elkészült pulykamellet tegyük egy papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradék lecsepeghessen róla.

A raguhoz a gombát egyenletes vastagságúra szeleteljük fel (ehezz a legjobb megoldás a tojásszeletelő). Az apróra vágott hagymát, fokhagymát, petrezselymet dinszteljük meg, majd adjuk hozzá a gombát. A gombákat jól pirítsuk le, majd adjuk hozzá a velőt. A gombás ragut a velővel 3-4 percig pirítsuk még, majd ízesítsük sóval, borssal. Az elkészült ragut hagyjuk kihűlni.

Készítsük el a besamel mártást: a vajban a fokhagymát megdinszteljük, majd a fokhagymát megszórjuk a liszttel, kissé lepirítjuk, ezután felöntjük a tejjel és sűrűre főzzük. Az elkészült mártást a velős-raguhoz keverjük, majd belekeverjük a kétféle sajtot.

A pulykamelleket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, majd a tetejükre halmozzuk a velős ragut. A ragu tetejét füstölt sajttal befedjük, majd előmelegített sütőben 180 C°-on, 6-8 percig sütjük, amíg a sajt ráolvad a tetejére.