Vajban sült ananászos csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemellfilé
- 1 doboz ananász konzerv
- 10 dkg trappista sajt reszelve
- só
- őrölt bors ízlés szerint
- 10 dkg vaj
Körethez:
- 1 ek olívaolaj
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- 5 dkg mazsola
Elkészítése:
A tepsit kivajazzuk, az ananászról leszűrt levet a tepsibe öntjük.
A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tepsibe tesszük, vékony vajszeleteket teszünk minden szeletre, és alufóliával lefedve kb. 25 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből, a hússzeletek tetejére halmozzuk az ananászt és reszelt sajttal (vagy szeletelt sajttal) gazdagon megszórjuk.
További kb. 5 percig sütjük, majd tálalhatjuk.
A köret készítése:
A megmosott rizst a felhevített olajon áthevítjük, és a forrásban lévő vízzel felöntjük.
Beleszórjuk a mazsolát is, majd sózzuk, és fedő alatt lassú tűznél pároljuk.
Közben a villanytűzhely sütőjét 200 fokra előmelegítjük, és a mazsolás rizst a sütőbe tesszük.
A sütőt lekapcsoljuk, és bent a melegben szépen készre dagad.
Jó étvágyat kívánok hozzá!