Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vajban sült ananászos csirkemell recept

Vajban sült ananászos csirkemell
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg csirkemellfilé
    • 1 doboz ananász konzerv
    • 10 dkg trappista sajt reszelve
    • őrölt bors ízlés szerint
    • 10 dkg vaj

    Körethez:

    • 1 ek olívaolaj
    • 1 bögre rizs
    • 2 bögre víz
    • 5 dkg mazsola

    Elkészítése:

    A tepsit kivajazzuk, az ananászról leszűrt levet a tepsibe öntjük.

    A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tepsibe tesszük, vékony vajszeleteket teszünk minden szeletre, és alufóliával lefedve kb. 25 percig sütjük.

    Kivesszük a sütőből, a hússzeletek tetejére halmozzuk az ananászt és reszelt sajttal (vagy szeletelt sajttal) gazdagon megszórjuk.

    További kb. 5 percig sütjük, majd tálalhatjuk.

    A köret készítése:

    A megmosott rizst a felhevített olajon áthevítjük, és a forrásban lévő vízzel felöntjük.

    Beleszórjuk a mazsolát is, majd sózzuk, és fedő alatt lassú tűznél pároljuk.

    Közben a villanytűzhely sütőjét 200 fokra előmelegítjük, és a mazsolás rizst a sütőbe tesszük.

    A sütőt lekapcsoljuk, és bent a melegben szépen készre dagad.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá