Vajban sült ananászos csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemellfilé
- 1 doboz ananász konzerv
- 10 dkg trappista sajt reszelve
- só
- őrölt bors ízlés szerint
- 10 dkg vaj
Körethez:
- 1 ek olívaolaj
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- 5 dkg mazsola
Elkészítése:
A tepsit kivajazzuk, az ananászról leszűrt levet a tepsibe öntjük.
A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tepsibe tesszük, vékony vajszeleteket teszünk minden szeletre, és alufóliával lefedve kb. 25 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből, a hússzeletek tetejére halmozzuk az ananászt és reszelt sajttal (vagy szeletelt sajttal) gazdagon megszórjuk.
További kb. 5 percig sütjük, majd tálalhatjuk.
A köret készítése:
A megmosott rizst a felhevített olajon áthevítjük, és a forrásban lévő vízzel felöntjük.
Beleszórjuk a mazsolát is, majd sózzuk, és fedő alatt lassú tűznél pároljuk.
Közben a villanytűzhely sütőjét 200 fokra előmelegítjük, és a mazsolás rizst a sütőbe tesszük.
A sütőt lekapcsoljuk, és bent a melegben szépen készre dagad.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »