Vajban sült ananászos csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemellfilé
- 1 doboz ananász konzerv
- 10 dkg trappista sajt reszelve
- só
- őrölt bors ízlés szerint
- 10 dkg vaj
Körethez:
- 1 ek olívaolaj
- 1 bögre rizs
- 2 bögre víz
- 5 dkg mazsola
Elkészítése:
A tepsit kivajazzuk, az ananászról leszűrt levet a tepsibe öntjük.
A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tepsibe tesszük, vékony vajszeleteket teszünk minden szeletre, és alufóliával lefedve kb. 25 percig sütjük.
Kivesszük a sütőből, a hússzeletek tetejére halmozzuk az ananászt és reszelt sajttal (vagy szeletelt sajttal) gazdagon megszórjuk.
További kb. 5 percig sütjük, majd tálalhatjuk.
A köret készítése:
A megmosott rizst a felhevített olajon áthevítjük, és a forrásban lévő vízzel felöntjük.
Beleszórjuk a mazsolát is, majd sózzuk, és fedő alatt lassú tűznél pároljuk.
Közben a villanytűzhely sütőjét 200 fokra előmelegítjük, és a mazsolás rizst a sütőbe tesszük.
A sütőt lekapcsoljuk, és bent a melegben szépen készre dagad.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »