Vajban sült ananászos csirkemell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemellfilé
  • 1 doboz ananász konzerv
  • 10 dkg trappista sajt reszelve
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 10 dkg vaj

Körethez:

  • 1 ek olívaolaj
  • 1 bögre rizs
  • 2 bögre víz
  • 5 dkg mazsola

Elkészítése:

A tepsit kivajazzuk, az ananászról leszűrt levet a tepsibe öntjük.

A csirkemell szeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tepsibe tesszük, vékony vajszeleteket teszünk minden szeletre, és alufóliával lefedve kb. 25 percig sütjük.

Kivesszük a sütőből, a hússzeletek tetejére halmozzuk az ananászt és reszelt sajttal (vagy szeletelt sajttal) gazdagon megszórjuk.

További kb. 5 percig sütjük, majd tálalhatjuk.

A köret készítése:

A megmosott rizst a felhevített olajon áthevítjük, és a forrásban lévő vízzel felöntjük.

Beleszórjuk a mazsolát is, majd sózzuk, és fedő alatt lassú tűznél pároljuk.

Közben a villanytűzhely sütőjét 200 fokra előmelegítjük, és a mazsolás rizst a sütőbe tesszük.

A sütőt lekapcsoljuk, és bent a melegben szépen készre dagad.

Jó étvágyat kívánok hozzá!