Újhagymás-zöld borsos csirkemell recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 2 szál újhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- kb 1 dl víz
- 1 dl tejszín
- 1 tk keményítő
- 1 csapott kávéskanál szárított tárkony
- 0,5 ek egész, szemes zöld bors
- só
- kevés olaj
- frissen facsart citromlé
Elkészítése:
A csirkemellet kockákra, a hagymát karikára vágjuk.
Az olajat egy edényben felforrósítjuk, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Ha már mindenhol kifehéredett, akkor felöntjük a borral, sózzuk, hozzáadjuk a tárkonyt és a borsot. Fedő alatt majdnem puhára főzzük. Közben, ha szükséges, akkor öntünk alá kevés vizet.
A hagymát hozzáadjuk a már majdnem puha húshoz és készre főzzük.
A tejszínben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele az ételt.
Ízlés szerint adunk hozzá citromlevet.
Kifőtt tésztával tálalhatjuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.