Újhagymás-zöld borsos csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 2 szál újhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- kb 1 dl víz
- 1 dl tejszín
- 1 tk keményítő
- 1 csapott kávéskanál szárított tárkony
- 0,5 ek egész, szemes zöld bors
- só
- kevés olaj
- frissen facsart citromlé
Elkészítése:
A csirkemellet kockákra, a hagymát karikára vágjuk.
Az olajat egy edényben felforrósítjuk, majd fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Ha már mindenhol kifehéredett, akkor felöntjük a borral, sózzuk, hozzáadjuk a tárkonyt és a borsot. Fedő alatt majdnem puhára főzzük. Közben, ha szükséges, akkor öntünk alá kevés vizet.
A hagymát hozzáadjuk a már majdnem puha húshoz és készre főzzük.
A tejszínben elkeverjük a keményítőt és besűrítjük vele az ételt.
Ízlés szerint adunk hozzá citromlevet.
Kifőtt tésztával tálalhatjuk.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »