Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Uborkás-sonkás csirkevagdalt recept

Uborkás-sonkás csirkevagdalt
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált csirkemellfilé
    • 2 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagyobb zsemle
    • 1 csapott tk só
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 borsónyi házi fokhagymakrém
    • 10 dkg sonka
    • 2 közepes savanyú uborka
    • 20 dkg baconszalonna
    • 5 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    A darált csirkemellet egy tálban elkeverjük a fűszerekkel, tojással, a vízbe mártott, kicsavart, és elmorzsolt zsemlével.

    Apróra vágjuk a sonkát és a lecsepegtetett savanyú uborkát, és összedolgozzuk a hússal.

    Elég lágy a massza, de ez nem baj.

    Egy hosszúkás kalácssütő formát (25*11 cm) vékonyan kikenünk olajjal, majd kibéleljük a szalonna csíkokkal úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást és a formán túllógjanak. Belerakjuk a húst, majd egy kanállal picit bele is nyomkodjuk, hogy ne legyen levegős.

    A túllógó szalonna szeletek ráhajtjuk, kicsit a húsba is nyomkodjuk, és ha szükséges, akkor még pár csíkkal befedjük a kimaradt részeket, amire nem ért rá a bacon.

    Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 180 fokon alul-felülsütéssel 50 percet sütjük.

    A fóliát levéve 10 percet még pirítjuk. Ezután óvatosan kiborítjuk egy tepsire, és megszórjuk reszelt sajttal.

    Ezután addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.

    Hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy éles késsel felszeleteljük.

    Tipp:

    Tegnap vendégeink voltak, és ezt a húsos fogást készítettem ebédre. Az a jó benne, hogy előző nap megsüthető, és hidegen szépen szeletelhető. A savanyú uborkától egy picit pikáns. Én most darált csirkemellet használtam, de akár pulykából, akár sertéshúsból is elkészíthető. Habos krumplipürével kínáltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá