Uborkás-sonkás csirkevagdalt recept

Hozzávalók:
- 50 dkg darált csirkemellfilé
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 nagyobb zsemle
- 1 csapott tk só
- 0,5 kk őrölt bors
- 1 borsónyi házi fokhagymakrém
- 10 dkg sonka
- 2 közepes savanyú uborka
- 20 dkg baconszalonna
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A darált csirkemellet egy tálban elkeverjük a fűszerekkel, tojással, a vízbe mártott, kicsavart, és elmorzsolt zsemlével.
Apróra vágjuk a sonkát és a lecsepegtetett savanyú uborkát, és összedolgozzuk a hússal.
Elég lágy a massza, de ez nem baj.
Egy hosszúkás kalácssütő formát (25*11 cm) vékonyan kikenünk olajjal, majd kibéleljük a szalonna csíkokkal úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást és a formán túllógjanak. Belerakjuk a húst, majd egy kanállal picit bele is nyomkodjuk, hogy ne legyen levegős.
A túllógó szalonna szeletek ráhajtjuk, kicsit a húsba is nyomkodjuk, és ha szükséges, akkor még pár csíkkal befedjük a kimaradt részeket, amire nem ért rá a bacon.
Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 180 fokon alul-felülsütéssel 50 percet sütjük.
A fóliát levéve 10 percet még pirítjuk. Ezután óvatosan kiborítjuk egy tepsire, és megszórjuk reszelt sajttal.
Ezután addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy éles késsel felszeleteljük.
Tipp:
Tegnap vendégeink voltak, és ezt a húsos fogást készítettem ebédre. Az a jó benne, hogy előző nap megsüthető, és hidegen szépen szeletelhető. A savanyú uborkától egy picit pikáns. Én most darált csirkemellet használtam, de akár pulykából, akár sertéshúsból is elkészíthető. Habos krumplipürével kínáltam.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »