Uborkás-sonkás csirkevagdalt

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Uborkás-sonkás csirkevagdalt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált csirkemellfilé
  • 2 kisebb tojás
  • 1 nagyobb zsemle
  • 1 csapott tk só
  • 0,5 kk őrölt bors
  • 1 borsónyi házi fokhagymakrém
  • 10 dkg sonka
  • 2 közepes savanyú uborka
  • 20 dkg baconszalonna
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

A darált csirkemellet egy tálban elkeverjük a fűszerekkel, tojással, a vízbe mártott, kicsavart, és elmorzsolt zsemlével.

Apróra vágjuk a sonkát és a lecsepegtetett savanyú uborkát, és összedolgozzuk a hússal.

Elég lágy a massza, de ez nem baj.

Egy hosszúkás kalácssütő formát (25*11 cm) vékonyan kikenünk olajjal, majd kibéleljük a szalonna csíkokkal úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást és a formán túllógjanak. Belerakjuk a húst, majd egy kanállal picit bele is nyomkodjuk, hogy ne legyen levegős.

A túllógó szalonna szeletek ráhajtjuk, kicsit a húsba is nyomkodjuk, és ha szükséges, akkor még pár csíkkal befedjük a kimaradt részeket, amire nem ért rá a bacon.

Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben 180 fokon alul-felülsütéssel 50 percet sütjük.

A fóliát levéve 10 percet még pirítjuk. Ezután óvatosan kiborítjuk egy tepsire, és megszórjuk reszelt sajttal.

Ezután addig sütjük, míg a sajt megpirul a tetején.

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy éles késsel felszeleteljük.

Tipp:

Tegnap vendégeink voltak, és ezt a húsos fogást készítettem ebédre. Az a jó benne, hogy előző nap megsüthető, és hidegen szépen szeletelhető. A savanyú uborkától egy picit pikáns. Én most darált csirkemellet használtam, de akár pulykából, akár sertéshúsból is elkészíthető. Habos krumplipürével kínáltam.