Tyúkhúsleves recept

Hozzávalók:
- 1 egész, tisztított tyúk
- 5 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db burgonya
- 2-3 szál petrezselyemzöldje
- 1 kisebb karalábé
- 1 kisebb zeller gumó
- víz (kb 2-3 liter)
- só
- 5 szem egész fekete bors
- csipet egész kömény
Elkészítése:
A tyúkot darabjaira szedjük, megmossuk és egy edénybe helyezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje majd felforraljuk.
Mikor felforrt, leszedjük a tetejéről a habot. A zöldségeket meghámozzuk és a leveshez adjuk.
A répát, petrezselymet, a hagymát, a burgonyát, a karalábét egyben, a zeller gumót félbe vágva. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldjét is.
Sóval, a szemes fekete borssal és köménnyel ízesítjük. A levest takarék lángon főzzük, kb 3 órán keresztül, ameddig a hús megpuhul, az könnyen elválik a csonttól.
A zöldségek hamarabb megfőnek, azokat hamarabb ki kell szedni a levesből.
Mikor készre főtt a leves, kiszedjük külön tálba a húst és egy külön tálba pedig sűrű szűrűn átöntött levest.
Azért kell a levest leszűrni, mert így az apró zöldségek, hús darabok nem kerülnek a levesbe, az szép tiszta és aranylóan sárga lesz.
A levest főtt tésztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »