Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Toszkán szelet recept

Toszkán szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet pulykamell
    • 1,5 dl húsleves alaplé
    • 3 közepes paradicsom
    • bors
    • bazsalikom
    • kakukkfű ízlés szerint
    • 5 közepes fej gomba
    • 0,5 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 0,5 ek cukor
    • kókuszolaj/mangalica zsír

    Elkészítése:

    A husit sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés zsiradékon megpirítjuk. A tepsit egy kis zsiradékkal kikenjük, és erre fektetjük a húsokat.

    A paradicsomok héját forró vizes fürdő segítségével eltávolítjuk, azután felkockázzuk őket. A kockára vágott hagymát egy kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, erre jön az összetört fokhagyma, amit kicsit szintén megpirítunk, de ne égessük meg! A hagymára borítjuk a megpucolt és felszeletelt gombákat, majd ha kissé összeestek, mehetnek bele a paradicsomkockák és az alaplé is.
    Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, bazsalikommal ízesítjük, végül ha szükséges, egy kis cukorral elvesszük a paradicsom savanykás ízét.

    Pár percig rotyogtatjuk, ezután nyakon öntjük a szósszal a husikat. A tepsit alufóliával letakarjuk, így kerül a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Fél óra után levesszük a fóliát, és feltekerjük a hőfokot 200 fokra, így még 20-30 percig sütjük.

    Ha elfő a leve, akkor egy kis vízzel pótolhatjuk. Finom, omlós, szaftos husit kapunk végeredményül.

    Mi krumplipürével fogyasztottuk (fejenként 2- 3 közepes szem burgonyával számolhatunk).

    A toszkán szelet kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 107 kcal
    Fehérje: 15 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá