Toszkán szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 szelet pulykamell
  • 1,5 dl húsleves alaplé
  • 3 közepes paradicsom
  • bors
  • bazsalikom
  • kakukkfű ízlés szerint
  • 5 közepes fej gomba
  • 0,5 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 ek cukor
  • kókuszolaj/mangalica zsír

Elkészítése:

A husit sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés zsiradékon megpirítjuk. A tepsit egy kis zsiradékkal kikenjük, és erre fektetjük a húsokat.

A paradicsomok héját forró vizes fürdő segítségével eltávolítjuk, azután felkockázzuk őket. A kockára vágott hagymát egy kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, erre jön az összetört fokhagyma, amit kicsit szintén megpirítunk, de ne égessük meg! A hagymára borítjuk a megpucolt és felszeletelt gombákat, majd ha kissé összeestek, mehetnek bele a paradicsomkockák és az alaplé is.
Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, bazsalikommal ízesítjük, végül ha szükséges, egy kis cukorral elvesszük a paradicsom savanykás ízét.

Pár percig rotyogtatjuk, ezután nyakon öntjük a szósszal a husikat. A tepsit alufóliával letakarjuk, így kerül a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Fél óra után levesszük a fóliát, és feltekerjük a hőfokot 200 fokra, így még 20-30 percig sütjük.

Ha elfő a leve, akkor egy kis vízzel pótolhatjuk. Finom, omlós, szaftos husit kapunk végeredményül.

Mi krumplipürével fogyasztottuk (fejenként 2- 3 közepes szem burgonyával számolhatunk).