Hozzávalók:
Elkészítése:
A husit sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés zsiradékon megpirítjuk. A tepsit egy kis zsiradékkal kikenjük, és erre fektetjük a húsokat.
A paradicsomok héját forró vizes fürdő segítségével eltávolítjuk, azután felkockázzuk őket. A kockára vágott hagymát egy kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, erre jön az összetört fokhagyma, amit kicsit szintén megpirítunk, de ne égessük meg! A hagymára borítjuk a megpucolt és felszeletelt gombákat, majd ha kissé összeestek, mehetnek bele a paradicsomkockák és az alaplé is.
Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, bazsalikommal ízesítjük, végül ha szükséges, egy kis cukorral elvesszük a paradicsom savanykás ízét.
Pár percig rotyogtatjuk, ezután nyakon öntjük a szósszal a husikat. A tepsit alufóliával letakarjuk, így kerül a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Fél óra után levesszük a fóliát, és feltekerjük a hőfokot 200 fokra, így még 20-30 percig sütjük.
Ha elfő a leve, akkor egy kis vízzel pótolhatjuk. Finom, omlós, szaftos husit kapunk végeredményül.
Mi krumplipürével fogyasztottuk (fejenként 2- 3 közepes szem burgonyával számolhatunk).