Toszkán csirkeragu recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé
- 30 dkg csiperkegomba
- 4 közepes méretű paradicsom (vagy lehet 10-12 db koktélparadicsom is)
- 2,5 dl tejszín
- 2×140 g paradicsompüré
- 2 kávéskanál citromlé
- fűszerek: só, bors, piros paprika, oregánó,
- 1 nagy fej vöröshagyma
- pici fokhagyma
- olaj
- 4 dl víz
Elkészítése:
Az olajon megdinsztelem a hagymát, majd rárakom a kis darabokra vágott húst. Ha kifehéredett, hozzáadom a fokhagymát és fűszerezem, majd beleteszem a szeletelt gombát is.
Kb. 5 percig főzzük, majd ráöntjük a paradicsompürét és a citromlevet. 10 percig főzzük, majd hozzáadom a vizet és a tejszínt.
Tovább melegítjük, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomokat, és 1-2 perc múlva el is készül.
Utólag még lehet fűszerezni. Én rizst és tésztát is főztem ki hozzá.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.