Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött pulykafasírt recept

Töltött pulykafasírt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg pulykahús (darálva)
    • 1 szikkadt zsemle
    • 1 ek étolaj
    • 1 vöröshagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 tk oregánó
    • 1 tk bazsalikom
    • 1 tk borsikafű

    Töltelék:

    • 10 dkg sajt
    • 3 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg bacon szalonna
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A pulykahúst (mell, felső comb) ledaráljuk a vöröshagymával és fokhagymával együtt. Hozzáadjuk az előzőleg beáztatott, majd kinyomkodott zsemlét, a tojást és a zöld fűszereket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Jól összekeverjük.

    A keményre főzött tojásokat tojásszeletelővel felszeleteljük. Leterítünk egy 50 x 40 cm-es alufóliát duplán, megkenjük olajjal, elterítjük rajta a darált húsos masszát úgy, hogy az alufólia szélein 5 cm szabadon maradjon. A húson elhelyezzük a tojásszeleteket, befedjük a baconnel, majd elrendezzük rajta a felszeletelt sajtot.

    A fólia segítségével feltekerjük, a tetején a fóliát összefogjuk, a végeit elcsavarjuk. Óvatosan bánjunk a fóliával, nehogy kiszakadjon! Ha jól lezártuk mindenütt, tepsibe tesszük, és sütőben 200 fokon 1 órán át sütjük.

    Ha letelt a sütési idő, kinyitjuk a fóliát, és a tetejét megpirítjuk (pl. grillfunkció). 10 perc alatt szép pirosra sütjük. Vágódeszkára helyezve hagyjuk kihűlni, majd szeletelve, tetszés szerinti körettel tálaljuk.

    Tipp:

    Most egy balzsamecetes olívaolajos salátát készítettem hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá